Marika Sampio-Utriainen

Marika Sampio-Utriainen on näytellyt jo 20 vuotta ja tehnyt 25 eri monologia. Aurora Karamzinin lisäksi halussa ovat mm. Aino Sibelius, Elisabet Järnefelt, Venny Soldan-Brofeldt. Työn alla on parhaillaan Helen Schjerfbeck.

Marika aloitti näyttelijän uransa Järvenpään teatterissa, mutta jätti sen ollessaan Finnairin lentoemäntänä. Järvenpään taidemuseo on tilannut häneltä useita teoksia. Vuonna 2016 hänet valittiin vuoden järvenpääläiseksi.

Marika kiinnostui Aurora Karamzinista valmistellessaan monologia Sophie Mannerheimista. Kun hän tutustui kirjailija Sinikka Paavilaiseen, he päättivät tehdä yhdessä käsikirjoituksen Aurora Karamzinista. Tärkeä osa ovat puvut. Aurora Karamzinin pukuun Marika on satsannut erityisesti. (ks. kuva)

Aurora K. - rakkaudesta hyväntekeväisyyteen

Näytelmän keskiössä on yksi Suomen historian vaikutusvaltaisimmista naisista – Aurora Karamzin o.s. Stjernvall. Näytelmä kuvaa Auroran elämänvaiheiden kautta aristokratian asemaa ja elämää 1800-luvun Suomessa, Venäjällä ja Euroopassa.

Aurora elää neljän Venäjän keisarin aikana ja oli kirjeenvaihdossa useiden tunnettujen kirjailijoiden, taiteilijoiden ja filosofien kanssa. Auroran sisäinen palo ohjaa häntä ottamaan elämäntehtäväkseen lähimmäisen auttamisen: ”Teen vain velvollisuuteni, en muuta.”