Inkvartering – Finlands Lionsförbund rf:s årsmöte 2023 i Esbo

Alternativa logimöjligheter

Det finns ett överflöd av alternativa möjligheter för logi i huvudstadsregionen. Vid val av logi kan det löna sig att beakta till exempel följande kriterier:

Vilken typ av logi; hotell, samt det antal stjärnor som beskriver dess servicestandard, hostell eller en airbnb-bostad. Läget av den valda login i förhållande till Dipoli, till årsmötesplatsen, samt i förhållande till huvudstadsregionens sevärdheter och andra lockelser.

Andra valkriterier kunde vara frukostmöjligheter, parkeringsplats, promenadavstånd till mötesplatsen och kollektivtrafiken. Vi kommer att ordna busstransport till en del av de närbelägna hotellen då huvudevenemangen börjar och slutar. Längs ett vidsträckt område vid både metro- och busslinjerna finns många bra och kostnadseffektiva logimöjligheter, även andra än de kvothotell som anlitats.

Vi tycker vi har lyckats väl med val av kvothotell, dvs hotell där vi på förhand reserverat ett antal rum. De är av hög kvalitet och kostnadseffektiva även ur ett landsomfattande perspektiv; men vi har också tips om ännu billigare alternativ i trakten.

Du kan hitta så billig logi att du helt enkelt inte kan låta bli att komma!


Trafik

Kollektivtrafiken till Otnäs utgörs av metro, busslinjer till Hagalund och längs Ring I; snabbspårvagnslinjen (Spårjokern) är inte ännu helt färdig. Metron, som med sin vida sträckning i ostlig-västlig riktning, erbjuder ett omfattande hotellutbud, ända från Esbo via Helsingfors centrum och vidare österut. Vid val av logi med metroförbindelser lönar det sig att välja ett sådant som ligger på promenadavstånd från en metrostation (under 800 m). Matartrafik till metron med buss gör förbindelserna onödigt komplicerade. Åtminstone för tillfället slutar metrotrafiken strax efter kl 23, så de som planerar att fira kväll senare än så måste anlita andra förbindelser.

Det är bäst att kontrollera parkeringsmöjligheterna och dess kostnader i anslutning till hotellet, ifall du kommer att behöva en parkeringsplats. På platser med avgiftsbelagd parkering kostar en dygnsparkering lätt 10-25 euro och eventuellt mera. Parkeringskostnaderna i anslutning till kvothotellen finns med i beskrivningarna av respektive hotell.

På mötesplatsen i Otnäs kan vi använda parkeringsplatserna avsedda för personalen på Aalto universitetet. En del av dessa ligger strax intill Dipoli, medan andra ligger på ett avstånd av några hundra meter.

För karavanare finns det parkeringsutrymme utan service vid Otnässtranden under perioden 7-12.6.2023 (tillståndsansökan är ännu på gång).