Kvällsprogrammens glans

9-10.6.2023, Dipoli, Otnäs, Esbo

Evenemangen kommer att inkludera några av Ebelins mest lovande talanger - fantastiska artister redan nu:

Pianisten Armi Lampela kommer att uppträda i början av fredagskvällen och välkomna alla.

Se Armis intervju.

Pianisten Pessi Heiskanen fortsätter i Armis fotspår på lördagen.

Se Pessis intervju.

Trubaduren Saara Jerkku kommer att uppträda tillsammans med våra pianister båda kvällarna.

Fredagskvällens 50-talsfest

På fredagskvällens temafest från 50-talet kommer du att höra härliga sånger av Édith Piaf, tolkade av Piafs tolkare, den kända Päivi Mäkinen.

Èdith Piaf var en av Frankrikes mest älskade sångare och en av världens mest kända chanson-tolkare. Piaf nådde internationell berömmelse först efter hennes död vid 50 års ålder på grund av ett svårt liv.

Festbandet Willy Wunderbaum und Schlager parade underhåller oss sent på fredagskvällen. De spelar rock och scen-/dansmusik från alla genrer efter publikens önskemål - :=)

Lördagens gala-kväll

Finnair Singers öppnar kvällen för oss! Den charmerande kören leder oss in i feststämningen på lördag kväll.

Som hedersgäst på lördagens gala-kväll har vi Aurora Karamzin! Auroras tankar kommer att tolkas otroligt realistiskt av Marika Sampio-Utriainen på lördagens gala-kväll.

Sent på lördagskvällen uppträder Mirja Mäkelä & Band!

Under galakvällen kommer Ebelins lärare, bestående av professionella jazzmusiker, att spela tillsammans med Mirja: Markus Niittynen på piano, Joonas Tuuri på kontrabas och Rami Eskelinen på trummor. Alla är erfarna jazzmusiker som har uppträtt med olika typer av band runt om i Finland och i världen.

Rami Eskelinen har spelat i det legendariska bandet Trio Töyke, Markus Niittynen är en vanlig syn i April Jazz-festivalens högkvalitativa jam houseband, och Joonas Tuuri är basist i många yngre jazzband. Alla medlemmar i lärarbandet har också lett sina egna band och uppträtt på flera album. Det blir en svängig och fartfylld jazzkväll på Dipoli, som säkert får alla att dansa!