Majoitus - Suomen Lions-liitto ry:n vuosikokous 2023 Espoo

Majoituksen vaihtoehdot

Pääkaupunkiseudulla on majoittumisvaihtoehdoissa runsaudenpula. Varteenotettavia seikkoja, mihin kannattaa kiinnittää huomiota majoitusta valittaessa voisivat olla esimerkiksi seuraavat:

Majoituksen tyyppi, hotelli ja sen palvelutasoa kuvaavien tähtien luku, hostelli vai airbnb-vuokra-asunto. Majapaikan sijainti suhteessa Dipoliin, vuosikokouspaikkaan, ja muihin pääkaupunkiseudun nähtävyyksiin ja houkutuksiin.

Muita valintaan vaikuttavia tekijöitä saattavat olla aamiainen, auton parkkeeraus, kävelyetäisyys juhlapaikalle ja julkinen liikenne. Osaan lähistön hotelleista järjestämme päätapahtumien alkaessa ja päättyessä bussikuljetukset. Metron ja bussireittien varrella laajalla alalla on paljon hyviä ja kustannustehokkaita majoitusmahdollisuuksia, muitakin kuin kiintiöhotelleja.

Olemme mielestämme onnistuneet hyvin kiintiöhotellien vallinnoissa, laadukkaita ja valtakunnallisestikin katsottuna kustannuksiltaan kilpailukykyisiä; meillä on myös vinkkejä seutukunnan tarjoamista vieläkin halvemmista vaihtoehdoista.

Majoituksen edullisen kustannustason vuoksi ei vuosikokousmatkaa voi jättää väliin.

Liikenne

Otaniemen julkinen liikenne muodostuu metrosta, Kehä I:n ja Tapiolan busseista; pikaraitiotie ei ole vielä aivan valmis. Metro tarjoaa suurella itä-länsiulottuvuudellaan huomattavan laajan majoituspaikkapohjan, Espoosta Helsingin keskustaan ja pidemmälle itään. Metron mahdollistamat majoituspaikat kannattaa katsoa läheltä metroasemia (alle 800 metriä), liityntäliikenneyhteydet
metroon tekevät matkanteon kankeaksi. Metro lopettaa nykyisellään kulkemisen illalla vähän jälkeen klo 23, yöjuhlijalle pitää löytyä muuta kuljetusta.

Jos tarvitset autollesi hotellin läheisyydestä parkkipaikan, niin on hyvä tarkata majapaikan läheisyydessä olevat ilmaiset parkkipaikat. Siellä missä parkkipaikat maksavat tullee 10-25+ euron vuorokausimaksu helposti lisää. Kiintiöhotellien parkkimaksuja on selvitelty hotellien esittelyn yhteydessä.

Juhlapaikalla käytössämme ovat Aalto-yliopiston henkilökunnalle tarkoitetut parkkipaikat, osa on aivan lähellä, mutta osan kävelyetäisyys voi olla muutamia sata metriä.

Karavaaneille on parkkitila Otaniemen rannassa ilman palveluja 7.-12.6.2023. (Lupa on vielä haussa)